Ziekenvervoer Weert

Ziekenvervoer Weert

Naar  het ziekenhuis of de therapeut? Ziekenvervoer Weert zorgt ervoor dat u op tijd ter plaatse bent.

Bij ernstige gezondheidsproblemen heeft u andere zaken aan uw hoofd dan vervoer van en naar uw behandelingen.
De medewerkers van Ziekenvervoer Weert –gespecialiseerd in zittend ziekenvervoer per taxi en rolstoelvervoer per rolstoelbus- begrijpen dat als geen ander. Daarom verzorgen wij al uw ziekenvervoer met persoonlijke aandacht. Bij het zieken- en rolstoelvervoer van Ziekenvervoer Weert staat de mens voorop.

De afdeling zittend ziekenvervoer in Weert is opgericht in 1996. Onze medewerkers hebben een jarenlange ervaring en weten waar betrouwbaar ziekenvervoer en rolstoelvervoer aan moet voldoen. U wordt graag te woord gestaan door onze medewerkers.

Uw ziekenvervoer wordt altijd verzorgd met persoonlijke aandacht. Alle taxibedrijven die het vervoer voor Ziekenvervoer Weert verzorgen, beschikken over het “TX” keurmerk voor taxibedrijven. Dit keurmerk staat voor vakkundigheid en kwaliteit van de aangesloten taxibedrijven. Het ziekenvervoer en rolstoelvervoer wordt verzorgd door een vaste kern gediplomeerde taxichauffeurs. Iedere dag zijn er aangepaste taxi’s onderweg voor het Ziekenvervoer Weert.

Het zittend ziekenvervoer en rolstoelvervoer wordt verzorgd door onderstaande taxibedrijven:

Princen Personenvervoer
Maaseikerweg 155
6005 AD Weert
www.princen.com

Taxibedrijf Briels
St. Mathiasstraat 9-9a
6004 AB Weert

Beerens Personenvervoer
Newtonweg 16L
6101 WX Echt
www.beerenspersonenvervoer.nl

Zittend Ziekenvervoer

U bent in de situatie gekomen dat u gebruik gaat maken van zittend ziekenvervoer. Naar een ziekenhuis of therapie moeten, is natuurlijk voor niemand prettig. Des te belangrijker is het dat uw vervoer van en naar uw behandeling tot in de puntjes is geregeld. Tijdigheid en comfortabel reizen in een veilig en net voertuig zijn hierbij dan zeer belangrijk.

Bij een eerste gesprek kunnen wij u helpen met de aanvraag van het vervoer, welke zorgverzekeraar, heeft u recht op vervoer, de eigen bijdrage en alle bijkomende vragen beantwoorden.

De taxi’s die gebruikt worden voor het rolstoel- en zittend ziekenvervoer voldoen aan alle hedendaagse eisen als navigatie en airconditioning. Bovendien zijn de taxi’s, geheel ingericht om de veiligheid bij ziekenvervoer te kunnen garanderen.

De bussen die ingezet worden voor het rolstoelvervoer voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden van het VVR (Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden). Ook de chauffeurs die het zieken- en rolstoelvervoer verzorgen zijn vakbekwaam, hebben sterke sociale vaardigheden en zijn in het bezit van het diploma ‘Levensreddend handelen’.

Daarom mogen wij ook spreken van het beste zittend ziekenvervoer en rolstoelvervoer in de regio’s Weert en Cranendonck!

Voor wie?

Om voor vergoeding van ziekenvervoer in aanmerking te komen, dient u van tevoren toestemming aan te vragen bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding geldt enkel wanneer u hiervoor een machtiging krijgt van uw verzekeraar.

Uw zorgverzekering geeft een machtiging voor zittend ziekenvervoer en of rolstoelvervoer wanneer u:

  • U afhankelijk bent van een rolstoel.
  • U een nierdialysebehandeling moet ondergaan.
  • U een kwaadaardige aandoening hebt en een oncologische behandeling met chemotherapie, radiotherapie of immunotherapie (vanaf 1 januari 2018) moet ondergaan.
  • U niet alleen kunt reizen door uw visuele beperking (gezichtsvermogen minder dan 0,3 aan beide ogen met correctie).
  • Uw kind intensieve kindzorg krijgt en het vervoer naar een verpleegkundig kinderdagverblijf medisch noodzakelijk is.
  • U voor behandeling van een andere langdurige aandoening vervoer nodig hebt. U krijgt deze vergoeding als u per 12 maanden meer dan 1000 km aflegt voor de enkele reis van uw huis naar de zorginstelling. Hierbij geldt dat we de zorg waarvoor het vervoer bestemd is uit de basisverzekering vergoeden.

Wij kunnen u hierover informeren en helpen u graag bij de aanvraag.

Indien uw zorgverzekeraar u geen machtiging geeft voor het vervoer, kunt u op eigen kosten toch gebruikmaken van ons vervoer, desgewenst kunt u altijd een op maat gemaakte offerte vragen. Zo bent u toch verzekerd van veilig en betrouwbaar ziekenvervoer in de regio Weert en Cranendonck.

Neem contact met ons op voor het Aanvraagfomulier Zittend Ziekenvervoer CZ.
Bel gerust 0495-580585 van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur